Winnaar Zilveren Troffel 2017 is bekend!

De winnaar van de Zilveren Troffel 2017 is bekend! Simon Olieman uit Bruchem, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem, is winnaar geworden van de 65e editie van het Nederlands Kampioenschap Metselen.

Winnaars NK Metselen500

Lees meer...

Eindstrijd NK Metselen 2017 barst los

Op woensdag 29 maart a.s. start in Goes de driedaagse eindstrijd van twaalf aanstormende metseltalenten. Inzet is de Zilveren Troffel, de hoofdprijs van het NK metselen 2017. De deelnemers komen uit negen regionale kwalificatievoorronden in heel Nederland. Het NK Metselen, een initiatief van de georganiseerde baksteenindustrie, is bedoeld om de instroom naar de metselopleidingen te stimuleren en de kwaliteit van het metselvak te bevorderen. De winnaar kan rekenen op een glansrijke carrière. Dat bewijst de historie van deze 65e editie van het metselkampioenschap.

Lees meer...

Waar zijn de metselaars van de toekomst?

Op 19 januari a.s. starten in Heerhugowaard en Oosterbeek gelijktijdig de voorronden van het 65e NK Metselen. Hierna volgen nog 9 andere regionale voorronden waarna de beste metselleerlingen landelijk tegen elkaar uitkomen. Inzet is De Zilveren Troffel. Met het NK Metselen promoot de Nederlandse baksteenindustrie, al decennialang initiatiefnemer van dit evenement, het metselonderwijs en bevordert het goed vakonderwijs. De bouw kan nieuw metseltalent prima gebruiken.

Maar liefst 65 jaar na de eerste wedstrijd is het NK Metselen nog steeds springlevend. Samen met andere bouwsectoren en de opleidingsinstellingen is de Nederlandse baksteenindustrie nog steeds vol enthousiasme om jongeren het metselvak te laten leren. De georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie werkt via KNB daartoe intensief samen met onderwijsgeledingen op VMBO en MBO-niveau en met koepels voor de algemene bouw en de gespecialiseerde aannemerij. Met de wedstrijden wordt gezamenlijk de aandacht gevestigd op het metselvak. Doel is de instroom naar de metselopleidingen te stimuleren en de kwaliteit van het vakmanschap te bevorderen.

Lees meer...